Actueel

Nieuw bestuurslid: Nick Schoen

week 12, 2022

Per 14 februari 2022 is Nick Schoen officieel toegetreden tot het bestuur van Stichting Pensioenfonds Witteveen+Bos.

Op 14 februari is Nick Schoen officieel toegetreden tot het bestuur van het pensioenfonds. Hij heeft vorig jaar de benodigde pensioenopleidingen gevolgd en de DNB heeft zijn benoeming goedgekeurd. Nick stelt zich graag aan jullie voor.

Over mijzelf

Voor degenen die mij niet kennen, mijn naam is Nick Schoen en ik ben werkzaam bij de PMC Elektrische- en procesautomatiseringssystemen. Sinds 2019 werk ik voor Witteveen+Bos. Voor ik aan de slag ben gegaan bij W+B ben ik werkzaam geweest als Bedrijfsanalist en Technical Safety Consultant. Tijdens mijn studie lag de focus naast techniek ook op bedrijfskunde waar mijn financiële/economische interesse al naar voren kwam. Daarnaast ben ik sinds de kredietcrisis geïnteresseerd in de ontwikkelingen van de (wereld)economie. 

Ik zou graag impact willen maken op de beslissingen binnen het pensioenfonds en de belegginsadviescommissie (BAC), door onder andere er voor te zorgen dat wij op een duurzame manier ons vermogen beleggen en op deze wijze een goed pensioen kunnen bieden voor jong en oud volgens MVB (Maatschappelijk Verantwoord Beleggen). Daarnaast ben ik geïnteresseerd in de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel (en de impact/communicatie daarvan).

Om meteen de drempel te verlagen wil ik iedereen alvast wijzen op een aantal mooie initiatieven van de Pensioenfederatie:

  1. Nu iets doen aan je pensioen: Een overzichtelijke website met al je vragen over pensioenen. https://nuietsdoenaanjepensioen.nl/
  2. Podcastserie ‘Pensioen Shorties’ (Spotify): Dit is een ‘korte’ podcastserie gelanceerd op Spotify over je pensioen. In een aantal thema’s worden veel gehoorde ‘mythes’ ontkracht, je pensioen bouw je bijvoorbeeld enkel en alleen voor jezelf op. https://open.spotify.com/show/227BBR5ovGjwwcUo03vZXn
  3. De Pensioenchecker app: Deze app geeft je inzicht in hoeveel pensioen je ontvangt als je met pensioen gaat. Ontzettend handig om te weten waar je staat. https://www.pensioenchecker.org/

Het is van belang dat iedereen inzicht heeft in zijn/haar financiële toekomst.

Ik wil graag iedereen uitnodigen die vragen heeft om een keer in gesprek te gaan, dit kan gewoon tijdens de koffie- of lunchpauze, ik ben regelmatig te vinden in Amsterdam!